Zakon polaritete

Piše: Stanko Lipič

bracelet-2614191_1920

Vse v vesolju ima sebi enako nasprotje. V vzhodnjaški filozofiji je to izraženo skozi yin in yang. Če obstaja nekaj vročega, obstaja v skladu s tem zakonom nasprotje, v tem primeru hladno. Ta nasprotja bi lahko naštevali v nedogled: sladko – slano, grenko – kislo, dobro – slabo, strah – ljubezen …

Naš uspeh se bo bistveno povečal v kolikor se bomo zavedali Zakona polaritete, takrat, ko se bomo v življenju soočali z izzivi. Naše začetno dojemanje bo mogoče negativno, ustrašili se bomo morda okoliščin, ki spremljajo izzive, vendar v skladu s tem zakonom vemo, da obstaja tudi nasprotna pozitivna oblika. To so tiste priložnosti, ki izhajajo iz teh izzivov.

Vse je odvisno od naše perspektive, odvisno od tega kako gledamo na vse skupaj. Hitreje se bomo naučili iskati priložnosti, hitreje bodo negativnosti, negativne okoliščine izginile iz našega zaznavanja in hitreje bomo spremenili svojo energijo.

Verjeli ali ne, nekateri ljudje so tako povezani s tem zakonom, da odprto sprejemajo težke situacije, dogodke in se jih na nek način veselijo.

Kako je to mogoče?

Zavedajo se, da lahko imajo nekatere najbolj boleče izkušnje v življenju zelo pozitivne učinke, po zakonu imajo svoje pozitivno nasprotje, ki jih pripelje v še boljšo situacijo, izkušnjo.

Ne smemo pozabiti, da je samo naša percepcija, naše zaznavanje tisto, ki povzroči, da nekaj doživljamo kot slabo, oziroma dobro, saj je oboje prisotno v vsem. Edina resničnost je naša resničnost.

Naša naloga je ne soditi prehitro in se izogniti temu, da nekaj kar se nam dogaja v življenju označimo za slabo ali dobro. Naučite se moramo videti (vedeti), da ima vse svoje nasprotje. To velja tako za naša čustva, naše fizično telo, odnose in vse ostalo.

Naučimo se videti obe strani v vsaki situaciji, fokusirajmo se na pozitivno in naše življenje bo teklo bolj gladko.

Pojavljalo se bo vedno več pozitivnih stvari, dogodkov, ljudi…

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dobrodošli!

Prijavite se za prejemanje brezplačnih vsebin in obvestil o dogodkih.

Sending

©2020 AKADEMIJA ODLIČNOSTI all right reserved Center ANIMA

or

Log in with your credentials

Forgot your details?