Da boste odlični na želenem področju sprejmete 100% odgovornost za stanje v katerem se nahajate

Piše: Stanko Lipič

percent-226357_1920

Če želite biti uspešni in odlični, je prvi korak, ki ga je potrebno narediti ta, da sprejmete popolno odgovornost za svoje življenje.

Popolna odgovornost pomeni, da se 100% zavežete in sprejmete, da ste zgolj vi odgovorni za stanje v katerem se nahajate v tem trenutku. In ne 75% ali 99%.

Prevzemi tudi ti 100% nadzor nad lastnim življenjem. Kako?

1. Oglej  si video
2. Preberi  zapis in naredite tehniko, ki jo najdeš spodaj.
3. Izpolni  vprašalnik, ki se nahaja TUKAJ in morda prav ti prejmeš DARILO!

Ko sprejmete idejo, da ste sami odgovorni za to kakšno je vaše življenje na različnih področjih in da je vaše zdravje, vaši odnosi, finance, kariera…, posledica vaših aktivnosti oziroma neaktivnosti v preteklosti, boste popolnoma odgovorni. Priznajte si, da ste sami vplivali na to kakšna je vaša trenutna situacija. Da ste sami odgovorni za vaše stanje.

Seveda to pogosto ni lahko narediti. Lažje je iskati in najti izgovore ter za situacijo v kateri se nahajamo, okriviti nekoga ali nekaj.  Toda, če želite živeti življenje o katerem sanjate in v katerem imate čudovite odnose, opravljate delo, ki vas veseli, ste zdravi, srečni in zadovoljni,  je skrajni čas, da prevzamete nadzor nad tem kaj se dogaja v vaši glavi, kaj se dogaja v vas in pričnete izboljševati sebe, izboljševati vse tisto kar ni v redu. Pričnite programirati svoj um in usmerjeno delovati v smeri želenega stanja. Usmerjeno delovanje pomeni, da si začrtate pot, določite cilje in začnete z akcijo. Čas je, da se znebite izgovorov enkrat za vselej.

Na začetku delanja sprememb boste prav gotovo naredili tudi kako napako. Pa nič zato. Napake vzemite kot dobrodošle in glejte na njih kot na signale, da se nekaj lahko še izboljša. In izboljšujte tako dolgo, dokler na koncu ne boste popolnoma zadovoljni.

Zavedajte se, da je vse kar danes izkušate in doživljate, posledica vaših izbir v preteklosti. Vi imate nadzor nad tem kakšne misli mislite, kakšne slike in filme vrtite v svojih glavah in kaj počnete ali ne počnete.

Če s svojimi rezultati niste zadovoljni, prenehajte početi tisto, kar vpliva na to, da so rezultati taki kot so.

Vprašajte se: Kaj lahko izboljšam? Kje imam rezervo? Kateri vir rabim, da naredim izboljšavo? Katero vedenje lahko spremenim kot prvo in katero naslednje?

Če želenega ne dobivate, to pomeni le da nekaj, kar bi morali početi ne počnete ali počnete to narobe. Da bi bili uspešni počnite več tistih stvari, ki vam omogočajo, da dobivate želeno.

 

Tehnika za prevzemanje odgovornosti

Ocenite področja svojega življenja: zdravje, ljubezen, kariera, finance, prosti čas, odnosi, osebna rast (lahko dodate še katero) od 1 do 10, kjer 1 pomeni, da drugi 100% vplivajo na to kako zadovoljni in uspešni ali neuspešni ste na tem področju.. Ocena 10 pa pomeni, da imate že ta trenutek 100% nadzor in da je stanje odvisno le od tega kaj ste v preteklosti počeli ali niste počeli.

Ko ocenjujete posamezno področje bodite pozorni na svoje izgovore.

Zapišite izgovore. Npr.: “Moj prehlad je posledica vremenskih vplivov”, “Ne čutim ljubezni saj mi jo partner ne izkazuje”, “Ne morem več zaslužiti, saj delodajalec noče dvigniti plače”, “Težko prodam svoje storitve, saj ljudje nimajo denarja”…

Ko imate izgovore zapisane, jih preglejte in pri vsakem pomislite, kaj bi lahko naredili drugače v preteklosti, da bi bilo vaše stanje boljše v prihodnosti. Vprašajte se katere aktivnosti vam zagotavljajo, da se ocena dvigne in pomislite na prvi korak, ki vam bo omogočil, da boste spremembe udejanjili v praksi.

Storite prvi korak!  

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dobrodošli!

Prijavite se za prejemanje brezplačnih vsebin in obvestil o dogodkih.

Sending

©2020 AKADEMIJA ODLIČNOSTI all right reserved Center ANIMA

or

Log in with your credentials

Forgot your details?